Het WK voetbal staat voor de deur. Voor veel Nederlanders een bijzondere tijd waar ze het liefst geen seconde van willen missen. Op vakantie gaan is dan even niet aan de orde. Gezelligheid en met vrienden voetbal kijken zijn belangrijker.

Dit is terug te zien in het aantal boekingen voor de maand juni. Veel Nederlanders wachten af wat het Nederlands elftal doet voor ze een vakantie gaan boeken. Voor veel touroperators is dat geen goed nieuws. Zij blijven als ze niet uitkijken met veel ingekochte reizen zitten.

Daarom stunten touroperators massaal met de prijzen door fikse kortingen uit te delen, zoals een tweede reiziger die voor een euro mee mag. Alles om ervoor te zorgen dat er geen verlies gedraaid wordt op de ingekochte reizen.

De touroperators verwachten een grote vraag naar last minutes op het moment dat Oranje eruit ligt. Dus tot die tijd is het nog goedkoop boeken, maar als de vraag stijgt, blijft de prijs niet achter.

Toch zijn er ook genoeg mensen die helemaal geen rekening houden met het WK. Uit een poll van de ANWB blijkt dat veel mensen gewoon boeken of op vakantie gaan zonder naar het speelschema te kijken.

Bron: Metronieuws