Mercedesreis

Deze 3-daagse reis Mercedes gaat naar Stuttgart, het Mekka voor de Mercedesliefhebber. Vanuit deze stad maken we uitstapjes naar verschillende musea, zoals het Mercedes-Benz Museum waar de geschiedenis van het automerk prachtig in beeld gebracht is met talloze auto’s. Groot, klein, oud, futuristisch, bussen en sportwagens. Er staat ook een unieke rondleiding door een assemblagefabriek op het programma. Is Mercedes ook uw merk? Ga dan mee op deze 3-daagse reis in het teken van Mercedes.

3-daagse reis Mercedes

Dit is een voorbeeldreis. We kunnen deze reis voor uw groep verzorgen. Wilt u meer informatie. Neem dan contact met ons op.

Dag 1
Automuseum Dr. Carl Benz
We vertrekken per luxe Mercedes touringcar richting Stuttgart. Onderweg brengen we ‘s middags eerst een bezoek aan Automuseum Dr. Carl Benz in Ladenburg. ’s Middags brengen we als eerste een bezoek aan Automuseum Dr. Carl Benz in Ladenburg. Carl Benz richt in 1906 het bedrijf C. Benz Söhne op. In eerste instantie maakte het bedrijf alleen automotoren. Later worden ook de eerste complete auto’s opgeleverd. De auto’s worden naar de wensen van de klant gemaakt. Enkele van deze oudjes zijn te zien in dit oude automuseum. In deze tijd is van massaproductie nog geen sprake. De exemplaren in het museum zijn dus unieke stukken. Autoverzamelaar Winfried Seidel heeft het pand in 2004 gekocht en er een museum van gemaakt waarin veel historische auto’s maar ook delen van de oude fabriek te zien zijn. De liefhebber kijkt hier zijn ogen uit. Aan het eind van de middag rijden we naar ons hotel in Stuttgart waar een heerlijk buffet voor ons klaar staat. De avond is ter vrije besteding.
Dag 2
Het Mercedes-Benz Museum en Fellbach
De dag begint met een bezoek aan het Mercedes-Benz Museum. Als enig museum ter wereld kan het Mercedes-Benz Museum de bijna 125 jaar lange geschiedenis van de auto-industrie vanaf de eerste dag onafgebroken weergeven. Het unieke gebouw heeft een zeer bijzondere architectuur. Op negen verdiepingen met een oppervlakte van 16.500 vierkante meter worden 160 voertuigen en in totaal meer dan 1500 museumstukken tentoongesteld. Er zijn prachtige, thematisch geordende collecties te zien, zoals de collectie ‘Grote Namen’ met onder meer de ‘pausmobiel’ en de ontroerend antieke spelersbus van het Duitse voetbalelftal uit 1974.
Daarna gaan we naar het Gottlieb Daimler Memorial. Op het eerste gezicht lijkt deze werkplaats op een kas of een tuinhuis. Maar in dit gebouw ontwikkelde Gottlieb Daimler met zijn toenmalige zakenpartner Wilhelm Maybach, de  eerste viertakt benzine motor. De eerste highspeed universele motor werd in 1883 hier gebouwd.
Als laatste bezoeken we vandaag het Classic Center Fellbach. Dit bestaat sinds 1993. Liefhebbers vinden in de 750 m3 grote showroom onvergetelijke klassiekers van de merken Daimler, Benz, Mercedes of Mercedes-Benz. Onderhouds- en reparatiewerk worden in de eigen werkplaats uitgevoerd.
Dag 3
Mercedes-Benz Assemblagefabriek
Vandaag bezoeken we een Mercedes-Benz fabriek in Rastatt. De rondleiding geeft u een kijkje in de ‘Mercedes-keuken’. Via loopbruggen en treintjes reist u over het fabrieksterrein. U krijgt alle facetten te zien, van ruwbouw tot eindmontage. Het laatste deel van de excursie is een rit over de gigantische parkeerplaats van het overlaadcentrum. Hier staan 4000 nieuwe auto’s, klaar om gesorteerd te worden voor het vervoer naar hun nieuwe eigenaar. Een unieke rondleiding! ‘s Middags rijden we weer terug naar Nederland. Onderweg maken we ter afsluiting een stop voor een heerlijk afscheidsdiner.


Maaltijden: Ontbijt en diner zijn bij de prijs inbegrepen. Heeft u een bepaald dieet, dan kunt u dat bij uw boeking aangeven.
Soort reis: Groepsreis per touringcar.

Inclusief

  • Vervoer per luxe touringcar.
  • 2 x overnachting in een gedeelde 2-persoonskamer met douche en toilet.
  • Verzorging: halfpension.
  • Entrees musea en fabriek.

Exclusief

  • Reis- en annuleringsverzekering.
  • Lunches.
  • Toeslag 1-persoonskamer.
  • Persoonlijke uitgaven.
  • Verzekeringen.
  • Fooien

mercedes5 mercedes4 mercdes3 Deze 3-daagse reis in het teken van Mercedes Benz boekt u bij Image Travel Deze 3-daagse reis in het teken van Mercedes Benz boekt u bij Image Travel Deze 3-daagse reis in het teken van Mercedes Benz boekt u bij Image Travel Deze 3-daagse reis in het teken van Mercedes Benz boekt u bij Image Travel