Swiss International Air Lines is de eerste vliegmaatschappij die een certificaat gekregen heeft voor allergievriendelijkheid. Het certificaat is uitgereikt door ECARF (European Centre for Allergy Research Foundation). Swiss probeert door allergievriendelijkheid de service naar de reiziger te optimaliseren.

Zo kunnen reizigers met een voedselallergie nu kiezen voor maaltijden zonder gluten en lactose. En op lange vluchten zijn er ook bepaalde snacks verkrijgbaar die passen bij een dieet van iemand met een allergie.

Op andere vlakken heeft Swiss ook aanpassingen gedaan. Er worden geen geurtjes meer verspreid die kunnen zorgen voor irritatie van slijmvliezen of luchtwegen, de zeepjes in het toilet veroorzaken geen allergie en ook kussens zijn zo gevuld dat mensen met een allergie ze veilig kunnen gebruiken.

Uiteraard kan de luchtvaartmaatschappij niet met alle allergieën rekening houden. Er is dan ook sprake van allergievriendelijk en niet allergievrij. Toch zal dit voor veel reizigers goed nieuws zijn. In Europa heeft namelijk ongeveer 30% van de bevolking een allergie.

Bron: Swiss.com