Deze 6-daagse stedentrip Parijs boekt u bij Image Holidays

Parijs is een bruisende stad vol bezienswaardigheden. U geniet tijdens deze reis van kunst, bijzondere architectuur en van het leven in deze wereldstad. Een heerlijke 6-daagse stedentrip naar Parijs, de stad waar altijd wat te beleven is! *met vertrekgarantie*

Reserveer deze reis bij Image Holidays

Deze 6-daagse stedentrip Parijs boek je bij Image HolidaysDag 1

Vandaag vertrekken we in de vroege ochtend richting Parijs. Daar komen we aan het einde van de middag aan bij het hotel.

Dag 2

Parijs is een stad vol bezienswaardigheden. Daarom maken we vandaag een uitgebreide tour door de stad langs diverse interessante plaatsen. We stappen uit bij de verschillende bezienswaardigheden en nemen de tijd om goed rond te kijken. Op sommige plekken is het ook mogelijk om de stad vanuit de hoogte te bekijken. Als het niet te druk is kunnen we de Eiffeltoren op of we bekijken de stad vanaf het dakterras van Tour Montparnasse.

Dag 3:

De touringcar laten we vandaag staan. We gaan te voet en per metro door de stad. We beginnen met een rondje in de Marais, een stuk Parijs waar nog oude kronkelende straatjes zijn; deze oude joodse wijk is de laatste jaren grondig opgeknapt; op de prachtige Place des Vosges bezoeken we het woonhuis (museum) van Victor Hugo. Vervolgens gaan we naar het Louvre en komen ondergronds aan in de glazen piramide die als nieuwe entree is gebouwd. Samen bezoeken we de oud-oosterse afdeling (Egypte en vooral Mesopotamië) waar prachtige voorwerpen te zien zijn. Daarna spreken we een tijd af die ieder op eigen gelegenheid in dit museum besteden kan (bijvoorbeeld Nike, Venus van Milo, Mona Lisa).

Dag 4

De morgen beginnen we bij het grote militaire museum Hôtel des Invalides, met o.a. het grafmonument van Napoleon. Ernaast ligt het kleine museum, met fraaie tuin, dat gewijd is aan Rodin. Naar het noorden kijk je hier via de Pont Alexandre Trois over de Seine naar de Place de la Concorde, in westelijke richting kan de Eiffeltoren je hier niet ontgaan.
Daarna geven we voor de rest van de dag ieder de ruimte om iets van Parijs te zien en te beleven.

Dag 5

Een kerkdienst in de Notre Dame is een goede besteding van de zondagmorgen. Misschien is er ook nog wel een (orgel)concert bij. We besteden onze tijd vandaag aan wat er verder rondom en vanuit de Notre Dame te beleven is. Op de beide eilanden in de Seine (Île de la Cité en Île St Louis) is veel te zien. Zoals het oude paleiscomplex waar de Sainte Chapelle deel van uitmaakt. En wie kent niet de naam Quai des Orfèvres, waar commissaris Maigret uit de romans van Simenon werkte? Laten we vooral ook alle gezellige drukte op straat niet vergeten en evenmin het Quartier Latin, aan de linkerzijde van de Seine.

Dag 6

Met een aantal tussenstops bij interessante plaatsen rijden we weer terug naar Nederland.

6-daagse stedentrip Parijs

Datum: 17 tot en met 22 september 2014
Prijs: € 795,-
Toeslag eenpersoonskamer: € 145,-
Maaltijden: Ontbijt en diner zijn bij de prijs inbegrepen. Heeft u een bepaald dieet, dan kunt u dat bij uw boeking aangeven.
Soort reis: Touringcarreis – groepsreis.

Inclusief

  • vervoer per luxe touringcar
  • 5 overnachtingen in een hotel op basis van halfpension
  • Excursies volgens programma

Exclusief

  • uitgaven van persoonlijke aard
  • verzekeringen
  • fooien
  • entreegelden ca. € 125,-

Informatie over het hotel volgt binnenkort